Bromma Supports stöd till Showan

Vi har nåtts av den otäcka nyheten att nazister åter attackerat folk på öppen gata. Den svårast skadade är Showan Shattak, en engagerad fotbollssupporter, som bland annat varit med och organiserat supportergruppen Supportrar mot Homogfobi.
Nazism, rasism och främlingsfientlighet är ett gissel för samhället och oacceptabelt i alla dess former, att notera i vardagen och på läktaren. När det drabbrar en av oss, fotbollssupportrar, är det viktigt att ta ställning. Showan är en av oss. En attack på en av oss är en attack på oss alla. Vi ansluter oss till en växande skara fotbollsfans under parollen ”Kämpa Showan!”
Våra tankar går till alla drabbade och deras familjer och vänner.

Bromma Supports Styrelse

3 reaktioner på ”Bromma Supports stöd till Showan”

 1. Åsikterna verkar gå isär, men tydligen har brommapojkarnas fanclub ögonvittnen till händelsen. Enligt nazisterna blev 6 av deras attackerade av ett 20-tal vänsterextremister (kämpa showan), enligt polisen var det en sammandrabbning mellan vänster- och högerextremister. Showan blev inte attackerad för att han var en fotbollssupportrar.
  Hoppas självklart han klarar sig men ge fan i att ge honom någon hjältegloria när han själv är extremist.

 2. Hej Fredrik!

  Enligt de flesta uppgifter var det inte vänster- och högerextremister som drabbade samman utan nazister som attackerade en fredlig demonstration. Polisens inledande uppgifter och SVT:s rapportering har fått hård kritik i flera medier.

  Vi står för vårt uttalande tills annat framkommer. Våld är för övrigt aldrig acceptabelt oavsett vem som utövar det.

  // Erik Trybom, Bromma Supports styrelse

 3. Till Fredrik:

  Showan är ingen extremist, det finns inget som säger att han var med de vänsterextremister som eventuellt attackerade en grupp med nazister. Det finns inget som försvarar nazisternas handlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *